Beschrijving
Deze scholen in het binnenland zijn gelegen in dorpen langs de Gran Rio midden in het Amazonegebied. De kinderen hier groeien op in de Saramaccaanse cultuur. Pas op school worden zij voor het eerst met de Nederlandse taal geconfronteerd. Buiten school komen ze ook nauwelijks met Nederlands in aanraking, zodat ze een forse achterstand hebben in vergelijking met hun leeftijdgenoten in de stad.

Type project en vrijwilligers
Omdat de klassen vaak groot zijn en de leerkrachten soms minimaal zijn opgeleid hebben de scholen behoefte aan vrijwilligers die de docenten ondersteunen, zowel in de klas als daarbuiten. Bij dit laatste gaat het om remedial teaching, naschoolse activiteiten, en training van leerkrachten in o.a. Nederlands en sport. Zowel ervaren leerkrachten als studenten die hun opleiding bijna voltooid hebben zijn welkom. Ervaring met NT2 onderwijs is hierbij een pré,

De voorzieningen in de dorpen zijn beperkt. Er is een stroomvoorziening door middel van een generator op gezette tijden, er is geen waterleiding en er zijn beperkt levensmiddelen te koop. Wel is er internet- en telefoonbereik. De vrijwilliger die hier gaat werken moet dan ook stevig in zijn schoenen staan; interesse in een andere cultuur is een absolute voorwaarde. Maar wie dit avontuur aangaat wacht ook een zeer bevredigende werkkring. Want hier in het binnenland kun je echt het verschil maken!

Login Form